Dinsdag 2 Februari 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Mathieu van der Poel doet verrassende uitspraak over Wout van Aert: “Dat vind ik wel cool”

Mathieu van der Poel doet verrassende uitspraak over Wout van Aert: “Dat vind ik wel cool”

Mathieu van der Poel wist zondag op het WK in Oostende de maat te nemen van Wout van Aert en stormde zo naar een nieuwe regenboogtrui. Beide partijen kregen te maken met een ongelukkig oponthoud, maar na de lekke band van van Aert gaf MvdP zijn voorsprong nooit meer uit handen.

"Ik had liever gewonnen zonder die lekke band, dan was het ook een andere race geweest”, zegt van der Poel op een persmoment. “Maar pech maakt deel uit van de sport. Je wenst het niemand toe, maar het heeft mij wel wat geholpen. En ik heb zelf mijn portie pech op een WK al gehad.” 

Van der Poel en van Aert zijn al jaren rivalen. Dat zorgt er mee voor dat de Nederlander de sport graag blijft uitoefenen. ”Het duel overstijgt de sport, dat vind ik cool”, geeft hij toe. “We maken elkaar sterker, zorgen ervoor dat we elkaars grenzen verleggen. Dat maakt het een verhaal op zich. Maar ik wil ook zo lang mogelijk blijven crossen, omdat het de sleur in de winter doorbreekt. Al moet ik toegeven dat het belang van de cross voor mij steeds minder wordt. Ik heb hier niets meer te bewijzen, behalve dan op het WK."

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  sport