Donderdag 4 Februari 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

‘Revolutie in kleedkamer Antwerp, Vercauteren staat met rug tegen de muur’

‘Revolutie in kleedkamer Antwerp, Vercauteren staat met rug tegen de muur’

Het rommelt bij Royal Antwerp FC. De manier waarop de voorbije transferperiode is verlopen, is bij verschillende spelers van 'The Great Old' in het verkeerde keelgat geschoten. Er is zelfs sprake van een opstand binnen de spelersgroep.

Het is een publiek geheim dat het overgrote deel van de Antwerp-kern het heeft gehad met Didier Lamkel Zé. De Kameroener keerde onder Frank Vercauteren terug in het elftal en ook de belangrijkste spelers in de groep legden zich daarbij neer.

Omdat ze dachten dat het de bedoeling was om Lamkel Zé in het uitstalraam te plaatsen en hem voor het einde van de mercato te verpatsen. Niets is echter minder waar…

Voorkeursbehandeling voor enfant terrible

Naar het einde van de transferperiode werd duidelijk dat Antwerp plots geen enkele intentie meer had om Lamkel Zé te verkopen. LZ7 toonde zich beslissend en illustreerde zijn kwaliteiten en dat was voor Vercauteren het sein om  te verkondigen dat het nooit de bedoeling was geweest om de speler van de hand te doen.

Dat Lamkel Zé na al zijn uitspattingen nog steeds zo’n voorkeursbehandeling krijgt van de club en de trainer, kan er bij tal van Antwerp-spelers niet in. Eigenlijk willen ze Lamkel Zé uit de ploeg. Ze willen niet meer met hem samenspelen. De speler zijn de huidige situatie grondig beu.

Enkele basisspelers moesten ook maanden wachten op een contractverlenging of kregen die gewoonweg (nog) niét. Simen Juklerod koos eieren voor zijn geld en tekende bij KRC Genk, terwijl publiekslieveling Ritchie De Laet bijna op de knieën moest gaan om een nieuw contract te krijgen.

Refaelov niet te spreken

Om nog maar te zwijgen over Lior Refaelov. Dit seizoen dé grote man bij Antwerp en winnaar van de Gouden Schoen. Rafa is na dit seizoen einde contract, maar hoorde ondertussen al wéken niets meer van het bestuur. De Israëli is niet te spreken over hoe Antwerp zijn dossier aanpakt. Het is nog maar de vraag of hij zijn contract op de Bosuil gaat verlengen.

Vercauteren staat ondanks meer dan degelijke resultaten voor een moeilijke opdracht. Hij zal zijn stinkende best moeten doen om alle spelers achter zich te krijgen. Krijgt hij alle neuzen nog in dezelfde richting?

TAGS  I  Antwerp  I  sport  I  voetbal