Vrijdag 5 Februari 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Coucke en Vandenhaute nemen erg pijnlijk besluit over ontslag Kompany'

'Coucke en Vandenhaute nemen erg pijnlijk besluit over ontslag Kompany'

RSC Anderlecht plaatste zich eerder deze week voor de 1/8ste finales van de Croky Cup, maar dat wil niet zeggen dat het weer rustig is op het oefencomplex in Neerpede. Integendeel.

In de voorbije maanden werd blijkbaar al meermaals getwijfeld aan de positie van Vincent Kompany. Toch zou hij niet moeten vrezen voor een ontslag. Eigenaar Marc Coucke en voorzitter Wouter Vandenhaute durven de trainer niet ontslaan. Opmerkelijk, maar volgens analist én gewezen RSCA-coach Ariël Jacobs is het de pijnlijke realiteit.

Volgens Jacobs maakt Kompany zich hoegenaamd geen zorgen over een ontslag. “Waarom zou hij? Hij weet heel goed dat de situatie in zijn voordeel speelt. Anderlecht verliest tegen Eupen en OHL en geen haan die ernaar kraait. Wat mij wel verrast, is dat Wouter Vandenhaute zo weinig van zich laat horen", vertelt Jacobs in Humo.

Revolutie

"Wat Anderlecht nu al twee seizoenen meemaakt, overleeft het alleen maar omdat het met Kompany is. Zonder hem zou dat fameuze proces niet mogelijk zijn. Ze zullen hem nooit durven ontslaan. Trouwens, wie moeten ze dan nemen? Als Anderlecht hem wegdoet, krijg je revolutie", besluit Jacobs.

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal