-->

Advocaten Bart De Pauw spreken klare taal: “Hiermee is de familie De Pauw niet gediend”

Advocaten Bart De Pauw spreken klare taal: “Hiermee is de familie De Pauw niet gediend”
Woensdag 24 Februari 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Twee weken geleden besliste de rechtbank van Mechelen dat Bart De Pauw de inhoud van de veel besproken enveloppe niet mag inkijken. In deze enveloppe zitten de getuigenissen die Maaike Cafmeyer en Liesa Naert aflegden in 2017. De advocaten van de tv-maker hebben nu meegedeeld dat ze geen hoger beroep aantekenen.

“We blijven er principieel bij dat de rechten van verdediging in een strafdossier een maximale transparantie vereisen van alle stukken die erin zitten”, zegt Michaël Verhaeghe. “Maar met vele maanden extra vertraging van het proces is de familie De Pauw ook niet gediend. We zullen de beslissing van de rechtbank dan ook niet aanvechten.” 

“Zoals we al herhaaldelijk hebben aangegeven, hebben we heel veel te vertellen en dat zal dan ook gebeuren waar het hoort, in de rechtszaal”, aldus meester Verhaeghe. “Overigens beschikken we over belangrijke aanknopingspunten die ons toelaten om bepaalde zaken in de gesloten omslagen toch nog te kunnen reconstrueren. Wij kunnen onze pleidooien dus ook zonder die omslagen goed voorbereiden.”

TAGS  I  Bart De Pauw  I  shownieuws