Zaterdag 6 Maart 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Opvallende onthulling over Wout van Aert: “Deze tic nerveux heeft hij al sinds hij jong was"

Opvallende onthulling over Wout van Aert: “Deze tic nerveux heeft hij al sinds hij jong was

Wesley Teunis is al zeven jaar de vaste verzorger van de Belgische wielrenner Wout van Aert. In die zeven jaar groeide er een hechte vriendschap tussen de twee. Wesley is zelfs peter van Georges, het zoontje van Wout en zijn echtgenote Sarah De Bie.

“De eerste keer dat hij op mijn massagetafel lag, was in de Ronde van Luik”, zegt Wesley in Het Laatste Nieuws. “We schelen zeventien jaar, maar er was meteen een klik. Ik vind Wout heel volwassen. Mijn vriendin zegt altijd dat ik een groot kind ben. Misschien zit daar de verklaring."

"Je hoort soms dat verzorgers aan de benen van een renner kunnen voelen hoe goed hij is, maar ik weet niet of dat waar is”, vertelt Teunis. “Ik voel natuurlijk of zijn spieren soepel zijn, maar ik let op andere dingen. Als Wout wat chagrijnig is, of gepikeerd, dan weet ik dat er iets zit aan te komen”, lacht hij.

Tic nerveux

Er zijn niet veel mensen die Wout van Aert zo goed kennen als Wesley. “Wisten jullie dat Wout een tic nerveux heeft?”, klinkt het. “Je moet er eens op letten als hij aan de start van een cross staat. Dan beweegt hij zijn hoofd van links naar rechts en terug, alsof hij zijn nek losmaakt. Dat doet hij al sinds hij jong is. Het is een teken dat hij geconcentreerd is."

TAGS  I  Wesley Teunis  I  Wout van Aert  I  sport