Maandag 8 Maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

Peter Vandenbempt bijzonder scherp: "Daar willen ze niet meer aan herinnerd worden"

Peter Vandenbempt bijzonder scherp:

De komende vier speeldagen zal de strijd om play-off 1 in alle hevigheid losbarsten. En dan zal het zaak zijn zoveel mogelijk punten te verzamelen. Alvast KRC Genk deed in dat opzicht een goede zaak.

Net als Antwerp konden de Limburgers de drie punten thuishouden. "Het is een cliché dat wel vaker gebruikt wordt in het voetbal : het kan verkeren", merkt Peter Vandenbempt daarover op. "Tien dagen geleden zat Genk nog in een diepe crisis, het ontslag van John van den Brom werd geopperd. Maar drie keer gewonnen later lijkt alles opnieuw goed."

Bij Sporza sneert hij vervolgens nog eens naar het bestuur van KRC Genk, dat altijd ontkende dat er een ontslag in de lucht hing. "Daar willen ze in de bestuurskamer vandaag echt niet meer aan herinnerd worden aan dat ontslag van de coach, dat wel degelijk op tafel lag, flink bediscussieerd werd op maandag en vurig verdedigd ook door een deel ervan."

Beloond

"Omdat ze vreesden dat na die wedstrijden die zouden volgen, in Charleroi voor de competitie en KV Mechelen voor de beker, dat het seizoen misschien al verloren zou zijn", duidt Vandenbempt. "Maar goed, ze hebben het dan toch niet gedaan en anders beslist."

"En de voorbije 10 dagen zijn ze daarvoor beloond geweest. En niet enkel met goeie resultaten, maar ook wel met weer het niveau van de prestaties, collectief en individueel."

TAGS  I  KRC Genk  I  Cercle Brugge