Dinsdag 9 Maart 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Meghan Markle en prins Harry zwaar onder vuur: “Deze hypocrisie stinkt”

Meghan Markle en prins Harry zwaar onder vuur: “Deze hypocrisie stinkt”

Het interview van Oprah Winfrey met Meghan Markle en prins Harry zorgt wereldwijd voor heel wat commotie. De hertog en hertogin van Sussex zorgden er met enkele rake uitspraken voor dat Buckingham Palace in nauwe schoentjes terechtkomt.

De beschuldigingen aan het adres van de koninklijke familie zagen ze in Groot-Brittannië natuurlijk liever niet gebeuren. De meeste Britse tabloids zijn dan ook niet te spreken over het optreden van Meghan en Harry. “Meghan suggereerde, met duizelingwekkende onverantwoordelijkheid, dat Archie de titel van prins werd geweigerd vanwege racisme”, schrijft The Sun. “Eén minuutje op Google onthult de constitutionele realiteit.” 

Volgens de regels die in 1917 door koning George V zijn vastgelegd, hadden namelijk alleen prins William en diens oudste zoon, prins George, oorspronkelijk het recht om prins te zijn. Volgens de George V-regels heeft Archie het recht om een prins te zijn, maar niet voordat zijn grootvader Charles de troon bestijgt.

Hypocrisie

“Het echtpaar houdt vol dat de kranten (die ze overigens niet lezen) racistisch zijn”, vervolgt The Sun. “Waarom besteedde de pers dan vreugdevolle uitgaven aan haar huwelijk? Latere kritiek had niets met ras te maken. Het paar was ook woedend om door Charles te worden afgesneden. Maar ze hadden Harry's enorme erfenis van Diana en Meghans miljoenen.”

“Bovendien verdienden ze hun roem zodra ze LA bereikten”, klinkt het. “Welke mogelijke geldzorgen hebben zij ooit gehad? Wat betreft de privacy die ze zo graag willen beschermen: nu onthullen ze hun levensgeheimen aan vriendelijke interviewers terwijl ze onafgebroken de privacy van de Queen en anderen binnendringen. De hypocrisie ervan stinkt.”

TAGS  I  Meghan Markle  I  prins Harry  I  shownieuws