-->

Wout van Aert geeft zijn ongezouten mening: “Dit is echt niet veilig”

Wout van Aert geeft zijn ongezouten mening: “Dit is echt niet veilig”
Maandag 29 Maart 2021 - 21:30   I   Foto: Photonews   I  

Corona leeft ook in het wielerpeloton. Zo kon wielerploeg Trek-Segafredo niet van start gaan in Gent-Wevelgem omdat er twee positieve coronatests werden afgelegd. Ook Wout van Aert ziet dat het een vreemde periode is.

"Het is toch wel bijzonder in welke tijden we leven”, aldus van Aert. “In de ploeg leven we een heel streng protocol na. We worden voortdurend getest, dat is het enige wat we in de hand hebben. Ik kom al meer dan een jaar niet buiten. Dat ga ik ook deze week niet doen. Maar we worden ook vaak blootgesteld aan een gevaarlijke omgeving.” 

“Je kunt niet zeggen dat zo'n dag als vandaag veilig is”, merkte van Aert na zijn overwinning op in Het Laatste Nieuws. “In het peloton rijden we, in theorie, met renners die allemaal negatief hebben getest op Covid. Maar buiten het peloton kom ik veel mensen tegen: na de finish, in de perszaal, ik moet daar geen tekening bij maken.”

"Deze situatie maakt me veel blijer"

Nu is het volop toeleven naar de Ronde van Vlaanderen, waar van Aert de topfavoriet is. ”In de laatste twee edities van Gent-Wevelgem ben ik weggereden", klinkt het bij van Aert. "Ik was toen ook topfavoriet en ik won de Ronde niet. Deze situatie maakt me veel blijer: topfavoriet zijn en toch een overwinning op zak hebben”, concludeert hij.

TAGS  I  Wout Van Aert  I  Ronde van Vlaanderen  I  corona