Maandag 5 April 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Willy Sommers diep geraakt: “Het wordt me wat te veel”

Willy Sommers diep geraakt: “Het wordt me wat te veel”

Er zit alweer een topseizoen van ‘Liefde Voor Muziek’ op. Willy Sommers, de man die al zo lang wilde meedoen en eindelijk ook gevraagd werd, kreeg op Qmusic enkele mooie berichten te horen van zijn collega’s.

Willy liet eerder al meermaals weten dat er vrij snel enkele hechte vriendschappen ontstonden tijdens de opnames van ‘Liefde Voor Muziek’. Maar wat vinden de andere artiesten nu écht van de persoon Willy Sommers? Maarten en Dorothee vroegen Ronny Mosuse en co. wat hen gaat bijblijven over de koning van het Vlaamse lied, zónder dat de zanger er weet van had. 

"Je toverde spontaan een lach op ons gezicht"

Emma Bale: “Ik wou alleen maar zeggen dat ik super, maar dan ook super blij ben dat ik jou heb mogen leren kennen. Jij bent letterlijk de zon, en ik heb met jou herinneringen gemaakt die ik nooit meer ga vergeten. Ik kan niet wachten om jou weer een dikke knuffel te geven.”

Bert Ostyn voegde daaraan toe: “Een hele toffe samenwerking tijdens een heel tof seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’. Je toverde spontaan een lach op ieders gezicht toen jij begon te zingen.”

Ook Cleymans & Van Geel waren lovend: "Wij willen jou bedanken voor de fantastische week die we samen hebben mogen meemaken aan de Belgische kust. Nogmaals dank. En we hebben het in de aflevering ook gezegd: lang leve Willy Sommers!”

Een soort weldoener

Tourist LeMC stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken: “Ik wou maar even zeggen dat ik in eerste instantie heel content ben dat ik jouw repertoire heb leren kennen. Meer dan vierhonderd liedjes! In tweede instantie de mens achter die liedjes. Dat was superfijn. Merci voor een hele schone week, en we horen elkaar snel.”

En als laatste was er Ronny Mosuse: “Wat mij bijzonder gepakt heeft, Willy, is het feit dat jij als mens toch een soort van weldoener blijkt te zijn. Ik hoop dat we elkaar snel terugzien op een feestje, of al musicerend.”

"Wat een fantastische complimenten"

Van al deze mooie woorden moest Willy toch eens blozen. “Goh, wat een complimenten”, stamelde hij zichtbaar ontroerd. “Het wordt me te veel. Wat een fantastische complimenten. Maar ik heb ook geweldige complimenten voor mijn collega’s. Allemaal toffe mensen. En er is ook iets uit gegroeid, hè. Want Ronny en Jelle zeiden nog: ‘Ik zou graag voor jou eens een nummer schrijven.’ Ik breng mijn nieuw album uit in september, dus ik hoop een van deze dagen die nummers binnen te krijgen.”

TAGS  I  Liefde Voor Muziek  I  Willy Sommers  I  Emma Bale  I  shownieuws  I  Ronny Mosuse  I  Tourist LeMC