Maandag 19 April 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Adrie van der Poel doet minachtend over zege van Wout van Aert: "Met alle respect, maar..."

Adrie van der Poel doet minachtend over zege van Wout van Aert:

Adrie van der Poel heeft weer van zich laten horen in Het Nieuwsblad. Hij vindt Wout van Aert niet de man van het voorjaar én Van Aert won volgens de vader van Mathieu van der Poel een makkelijke Amstel.

“Niks ten nadele van Wout van Aert, maar de man van het voorjaar is hij na deze overwinning nog steeds niet. Dat is voor mij Tom Pidcock", zegt Adrie in Het Nieuwsblad. "Wat hij de voorbije weken als neoprof heeft laten zien, heb ik zelden meegemaakt."

"Al in het openingsweekend rijdt hij met de besten mee. Vervolgens zit hij mee vooraan in de Strade. Een maand later wint hij de Brabantse Pijl en – laten we een kat een kat noemen – evengoed wint hij nu ook de Amstel Gold Race. Dan ben je geen gewone renner.”

"Ik vraag mij af of Van Aert veel keuze had"

De lokale rondjes bij de Amstel Gold Race bevielen Van der Poel niet. "Het vechten naar die klimmetjes, het positioneren, het wringen, de steile klimmetjes op zich: ik heb het allemaal gemist. Dat maakte het ook tot een vrij makkelijke Amstel.”

“Dat zeg ik met alle respect voor Van Aert", vervolgt Adrie. "Hij kan het ook niet helpen dat deze editie dertig kilometer korter was. Je kan hooguit stellen dat het een goede beslissing van Van Aert was om deze wedstrijd nog aan zijn voorjaar toe te voegen. Al vraag ik mij daarbij dan weer af of hij veel keuze had. Jumbo-Visma is een Nederlandse ploeg met een Nederlandse sponsor.

TAGS  I  Adrie van der Poel  I  Wout van Aert