Ondanks massale vaccinaties stevent Verenigd Koninkrijk af op derde golf Buitenland
Buitenland

Ondanks massale vaccinaties stevent Verenigd Koninkrijk af op derde golf

Ondanks massale vaccinaties stevent Verenigd Koninkrijk af op derde golf

In het Verenigd Koninkrijk vreest men voor een derde golf van het coronavirus, ondanks het feit dat de vaccinaties er snel vooruitgaan. Het aantal nieuwe Covid-gevallen stijgt in meer dan de helft van de Engelse steden.

De laatste cijfers laten zien dat, ondanks een scherpe daling van de infectiecijfers in het VK, 163 van de 315 steden in Engeland een stijging van het aantal nieuwe gevallen hebben gekend.

Eerder waarschuwde de Britse premier Boris Johnson al dat er "wellicht een derde golf" aankomt. Hij wees er wel op dat het aantal ziekenhuisopnames en de sterftecijfers erg laag liggen.

Verdedigingslinie

"We moeten daar realistisch over zijn, helaas komt er waarschijnlijk nog een golf", aldus Johnson. Hij wijst echter op de vaccinaties: "33,6 miljoen mensen zijn gevaccineerd". "We hebben daardoor al een serieuze verdedigingslinie tegen de volgende golf opgebouwd. We zullen nu moeten zien hoe sterk die is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws