Woensdag 12 Mei 2021 - 10:00   I   Foto: Facebook  I   door Redactie

Robbe (18) wordt geëlektrocuteerd op stage, vader is helemaal kapot: "Hij had net een vriendinnetje leren kennen"

Robbe (18) wordt geëlektrocuteerd op stage, vader is helemaal kapot:

In Oostduinkerke rouwt de familie van de 18-jarige Robbe Vandecasteele. Hij liet het leven bij een arbeidsongeval op stage bij chocoladebedrijf Baronie in Veurne. Hij was aan het werk in een bijgebouw, waar hij geëlektrocuteerd werd.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. De familie van Robbe zit in zak en as. "We zijn er kapot van”, reageert papa Bart bij Radio 2. “Robbe was een hele lieve, timide jongen. Dit heeft hij absoluut niet verdiend. Hij was hard aan het werken aan zijn toekomst en die zag er rooskleurig uit."

"Zijn stage was goed verlopen, woensdag zou het zijn laatste dag zijn", legt vader Bart uit. "Hij was van plan om nog verder te studeren en computerprogrammeur te worden. Hij had ook een vriendinnetje leren kennen in Nederland en zou in juli met haar afspreken. Zoveel mooie toekomstplannen. Tot maandag alles stopte."

Zwarte gordel

Ook de karateclub, waar Robbe lid van was en zijn papa training gaf, is in diepe rouw. "Robbe was een talent", zegt zijn papa. "De bedoeling was dat hij binnenkort voor zijn zwarte gordel zou gaan. Maar ook die droom is nu kapot. We kunnen soms amper bevatten dat onze lieve jongen er niet meer is."

TAGS  I  Robbe Vandecasteele