Woensdag 12 Mei 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ontevreden Frank Vandenbroucke gaat lijnrecht in tegen De Croo en Overlegcomité

Ontevreden Frank Vandenbroucke gaat lijnrecht in tegen De Croo en Overlegcomité

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) was een opvallende afwezige tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. Officieel moest hij naar een zitting van het parlement, maar die was al afgelast. Wellicht wilde hij uit onvrede er niet zitten.

Meerdere bronnen, waaronder de Vlaamse kranten en VRT-journalist Pieterjan De Smedt, melden dat Vandenbroucke ontevreden is over de beslissingen van het Overlegcomité. Hij vindt dat de versoepelingen te snel gaan en zit zo meer op de lijn van de experten.

Vandenbroucke stond gisteren tijdens het Overlegcomité echter alleen. Zelfs premier Alexander De Croo, met wie hij voortdurend een goede tandem vormde, zat ditmaal niet op dezelfde golflengte. Ook hij zat op het traject van de grote versoepelingen.

"Boven mijn bed"

Dat Vandenbroucke niet blij is, verstopt hij ook niet. Achteraf zei hij in het VRT-journaal: wel. “Die cijfers (over de ziekenhuisopnamen, red) zijn zeer interessante cijfers en ik ga ze boven mijn bed hangen. En nee, ik beslis niet alleen, maar ik ben wel de minister van Volksgezondheid."

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  Overlegcomité