Donderdag 13 Mei 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Julie Vermeire schrikt van haar vader Jacques: "Ik wist dat helemaal niet!"

Julie Vermeire schrikt van haar vader Jacques:

Jacques Vermeire en zijn dochter Julie hebben een zeer intense band. Toch weet Julie nog niet alles over haar vader, zo blijkt.

Voor 'Hit The Road Jacques' mocht ze met de Jaguar uit 1996 rijden van haar vader. “Klopt! Dat mocht ik voordien nooit, dus ik was best zenuwachtig”, geeft ze eerlijk toe in Het Laatste Nieuws. ”Papa houdt van die auto en in het begin deed hij niets anders dan op de baan letten, maar na een tijdje kon hij het loslaten hoor.”

In de eerste aflevering trekken ze naar het Sint-Romboutscollege in Mechelen. "Alles was er zo anders dan nu", aldus Julie. "Ze moesten naar de mis, bijvoorbeeld. Maar papa vertelde er ook dat hij was blijven zitten in het vijfde middelbaar. Net als ik. Dat wist ik helemaal niet!”

Bompa Fons Verzele

"Voor papa was het bezoek aan Lozer, een plaatsje bij Nazareth, het bijzonderst”, herinnert Julie zich. “Zijn bompa Fons Verzele woonde er en hij was er al jaren niet meer geweest. Tranen vloeiden er niet toen hij het huis bezocht - papa weent eigenlijk nooit - maar het deed hem duidelijk iets. Het is ook de naam van zijn opa die hij later gebruikte voor het typetje Fonske Verzele.”

TAGS  I  Jacques Vermeire  I  Julie Vermeire