-->

Roger De Vlaeminck niet mals voor Remco Evenepoel: “Hij kan dat gewoon niet”

Roger De Vlaeminck niet mals voor Remco Evenepoel: “Hij kan dat gewoon niet”
Zondag 23 Mei 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Roger De Vlaeminck heeft met veel interesse de Ronde van Italië liggen volgen. Remco Evenepoel laat een goede indruk na in zijn eerste grote ronde, óók na de gravelrit, waar hij moest lossen. Roger is ervan overtuigd dat Remco niet gelost is omdat hij niet meer kon, maar eerder van schrik.

"Hoh, het was lastig, maar niet overdreven”, vertelt de wielerheld in Het Laatste Nieuws. “Er zat nog twintig man samen in de finale, dan is het niet heel zwaar. Als dat 'goede weg' is, dan is Evenepoel mee - zeker weten. Het zit vaak in het kopje bij een sportman.” 

“Als ik had meegedaan, had ik zeker gewonnen”, verzekert Roger. “Ik heb ook zo'n rit gereden, maar dan echt in de bergen. Ik werd gelost, maar plots ging het asfalt over in grind en kreeg ik weer goesting. Omdat ik wist dat ik de beste was. Ik heb ze allemaal ingehaald en de rit gewonnen.”

"Evenepoel kan niet goed met de velo sturen”

Toch is Remco volgens Roger heel sterk in het hoofd. ”Een wreed manneke. Maar hij kan niet goed met de velo sturen”, klinkt het. “Evenepoel heeft dat nooit moeten leren. Bij de junioren is hij altijd alleen toegekomen. Hij heeft ook nooit een sprint moeten rijden. Als ik sportbestuurder was geweest, dan had ik hem verplicht nog twee jaar naar de liefhebbers gestuurd. Om te leren en te groeien.”

TAGS  I  Roger De Vlaeminck  I  Remco Evenepoel  I  sport