Zaterdag 29 Mei 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Er moet Jacques Vermeire iets van het hart over wijlen Gerty Christoffels

Er moet Jacques Vermeire iets van het hart over wijlen Gerty Christoffels

Naar aanleiding van zijn 70e verjaardag had Story een openhartig gesprek met Jacques Vermeire. De koning van de Vlaamse comedy heeft al heel wat tegenslagen gekend in zijn leven, maar viel daar nooit anderen mee lastig.

“Je kunt één, twee of misschien drie keer zagen tegen je vrienden, maar bij een vierde keer zeggen ze: ‘Daar is hij weer’”, weet Jacques. “Uiteindelijk kunnen ze je toch niet troosten. Je moet tegengas geven en je openstellen voor andere dingen. Dan hou je je vrienden en word je een vrolijk man.” 

“Ik heb mijn beide ouders verloren op vijf dagen tijd", vertelt Jacques. "Als enig kind is dat een serieuze klap, maar ik ben er doorgekomen. Het heeft me zelfs harder gemaakt. Maar met het ouder worden wordt het leven niet vrolijker. Het is heel confronterend om mensen te zien wegvallen, zoals mijn goede vriendin Gerty Christoffels vorig jaar."

"Het is juist als je oud bent dat je geld moet hebben"

Over zijn toekomst is Jacques duidelijk: "Ik ga proberen niet naar een rusthuis te gaan", verzekert hij. "Als je alleen maar wordt omgeven door hulpbehoevenden denk ik dat je zelf snel achteruitgaat. Ik hoop dus dat ik het me financieel kan permitteren om thuis verzorgd te worden door drie mooie jonge verpleegsters", lacht de komiek. "Daarom heb ik mijn geld nooit door ramen en deuren gesmeten. Het is juist als je oud bent dat je geld moet hebben."

TAGS  I  Jacques Vermeire  I  Gerty Christoffels  I  n365