Maandag 7 Juni 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Zeer moeilijk moment voor Jacques Vermeire: “Onmiddellijk naar het ziekenhuis”

Zeer moeilijk moment voor Jacques Vermeire: “Onmiddellijk naar het ziekenhuis”

Jacques Vermeire is al 30 jaar de grootste komiek van Vlaanderen. Hij komt steeds erg zelfverzekerd over en zal in het openbaar altijd proberen de grapjas uit te hangen, ook al heeft hij zijn deel aan tegenspoed al gekend.

“Ik heb negen jaar geleden kanker gehad”, vertelt Jacques in Het Laatste Nieuws. “Ik was zestig, ik was aan het optreden, ik voelde dat ik af en toe duizelde. Ik dacht: 'Dat is de leeftijd', maar omdat ik dus aan het optreden was en iets nodig had om aan te sterken, ging ik naar de huisdokter. Naar dokter Cuyle. Hij heeft me direct doorgestuurd naar Tim Tollens, specialist.” 

"Ik ben daar echt op het randje geweest"

“'We gaan opereren', zei die. 'Wanneer kunt ge? Morgen? Overmorgen?' Ik had een kwaadaardig gezwel - een enorme tumor - maar heb eerst mijn week optredens nog afgewerkt”, aldus Jacques. “Dan ben ik onmiddellijk het ziekenhuis ingegaan. Er bleek geen enkele klier aangetast. Een mirakel, zeiden ze. Ik ben daar echt op het randje geweest.” 

“Ik zeg weleens dat de belangrijkste mensen in mijn carrière Tim Tollens en dokter Cuyle zijn”, merkt Jacques nog op. “Ik zal niet zeggen dat ze kameraden zijn, maar ik ben hen zeer dankbaar. Zonder hen was ik er niet meer geweest”, concludeert hij.

TAGS  I  Jacques Vermeire  I  shownieuws