Maandag 14 Juni 2021 - 11:00   I   door Redactie

Man (35) schiet broertjes Daniel en David (3 en 8) dood in Italië

Man (35) schiet broertjes Daniel en David (3 en 8) dood in Italië

De psychotische 35-jarige computeringenieur, Andrea Pignani, heeft zondag in de gemeente Ardea, in Italië, de twee broertjes Daniel en David (3 en 8 jaar) en een 84-jarige voorbijganger doodgeschoten. De dader had ruzie met de vader van Daniel en David en beroofde zich enkele uren na de feiten van het leven. Dat meldt het Nieuwsblad.

De kinderen, Daniel en David, waren gisteren buiten aan het spelen, toen de man het vuur opende. Ze werden geraakt in het hart en het hoofd en stierven in de armen van hun papa. “De ambulance kwam veel te laat”, verklaar de grootmoeder van de kinderen aan de Italiaanse krant La Stampa. “De kinderen hadden de hand van hun vader vast en stierven in zijn armen”.

De dader schoot ook een 84-jarige voorbijganger dood. De aanleiding van de moorden bleek een ruzie te zijn tussen Pignani en de vader van de twee broertjes, die in huisarrest zat wegens drugsfeiten.

Nadat hij de drie moorden pleegde, vluchtte Pignani naar zijn huis. Hier werd hij omsingeld door de politie, die enkele uren later kon binnenvallen. De man had zichzelf dan al van het leven beroofd. Er waren vaak buurtproblemen met de moordenaar geweest en hij had ook mensen met de dood bedreigd.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

TAGS  I  Italië