-->

Dries Mertens roept Kat Kerkhofs op het matje: “Zoiets doe je nooit meer, oké?”

Dries Mertens roept Kat Kerkhofs op het matje: “Zoiets doe je nooit meer, oké?”
Donderdag 17 Juni 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Kat Kerkhofs laat in ‘Katje Voor de Sfeer’ zien hoe zij het Europees kampioenschap voetbal beleefd. Kat werkte zich voor aanvang van het grote sportevenement - vermomd als een Russische journaliste - op een persmoment binnen, en kon zelfs een vraag stellen aan haar echtgenoot, Dries Mertens.

“Op het moment zelf vond ik dat het slechtste idee ter wereld”, lacht Kat in Het Laatste Nieuws. “’Shit, Dries gaat boos op mij zijn', dacht ik. Dat was daar een hele serieuze bedoening met alleen maar vragen over de wedstrijd. En 'hij gaat me sowieso herkennen!', bedacht ik me, toen ik op amper drie meter van hem als halve gare moest gaan zitten." 

"Blijkbaar kwam het vrij geloofwaardig over"

Niets was minder waar. De flankaanvaller van de Rode Duivels was zich van geen kwaad bewust. "Er zat nog een échte Russische journaliste in de zaal, het kwam dus blijkbaar vrij geloofwaardig over. Pas 's avonds heb ik Dries via FaceTime verteld dat ik het was. Ik heb hem wel duizend keer gevraagd hoe het in godsnaam kon dat hij me niet herkende", lacht Kat. 

"Ik denk niet dat zoiets ooit al gebeurd is in de geschiedenis van het voetbal", voegt ze daar nog aan toe. "Dries vond het goed, 'voor één keer', zei hij. 'Maar doe zoiets in de toekomst niet meer, hé!'. Moest het tornooi al begonnen zijn, had ik dat uiteraard niet gedaan. Maar op dat moment kon zo'n klein mopje nog wel."

TAGS  I  Dries Mertens  I  Kat Kerkhofs  I  sport  I  shownieuws