-->

Forse kritiek op Mathieu van der Poel: “Dit is gewoon respectloos van hem”

Forse kritiek op Mathieu van der Poel: “Dit is gewoon respectloos van hem”
Dinsdag 13 Juli 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  

Mathieu van der Poel fietste zich de voorbije weken in de harten van zowat alle liefhebbers van de Ronde van Frankrijk door zijn aantrekkelijke manier van koersen in zijn eerste grote ronde. Niet iedereen kan er echter mee lachen dat hij zomaar vertrok nadat hij zijn gele trui verloor.

"Toen Federer verstek liet gaan voor de 1/8e finales van Roland Garros om zich voor te bereiden op Wimbledon kreeg hij felle kritiek, maar wanneer van der Poel eigenlijk hetzelfde doet, zwijgt iedereen”, klinkt het bij Guillaume Martin, renner van wielerploeg Cofidis, in een gesprek met Sporza. 

“Iedereen staat op de banken vanwege zijn spectaculaire manier van koersen, maar als je alles kunt geven omdat je toch weet dat je er na een week uitstapt, dan is dat respectloos tegenover de Tour”, is Martin streng.

"Het ligt in mijn aard om te zeggen waarop het staat"

"Ze zijn dat bij Alpecin een beetje gewoon”, vervolgt de Franse wielrenner. “Tim Merlier won een rit in de Giro en gaf op nog voor de bergen eraan kwamen omdat hij zogezegd vermoeid was. Maar 5 dagen later won hij wel de Ronde van Limburg. Het is allemaal niet verboden, maar nobel is het toch ook niet.” 

”Ik ben op een punt in mijn loopbaan waarop ze mij om raad vragen zonder dat ik daarbij mijn carrière op het spel hoef te zetten. Het ligt in mijn aard om te zeggen waarop het staat, zonder de nuance uit het oog te verliezen", aldus Martin.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Ronde van Frankrijk  I  sport