-->

VTM-weerman David Dehenauw doet gewaagde voorspelling: “De kans dat dit nog zal gebeuren, is klein”

VTM-weerman David Dehenauw doet gewaagde voorspelling: “De kans dat dit nog zal gebeuren, is klein”
Woensdag 14 Juli 2021 - 07:00   I   Foto: RTL   I  

Het eerste deel van deze week was amper de naam ‘zomer’ waard. Veel regen was ons deel en ook vandaag worden er op meerdere plaatsen zeer intense buien en veel en langdurige regen verwacht. David Dehenauw spreekt dan ook van een uiterst natte zomer.

“Als we kijken wat er nu al gevallen is - we zitten aan 184 millimeter in Ukkel - en we kijken naar wat er vorige zomer gevallen is, dan zitten we daar al boven”, laat de weerman weten in het ‘VTM NIEUWS’. “Dat was 168 millimeter. Met de episode die ons nu te wachten staat, gaan we wellicht uitkomen op de normale hoeveelheid voor een ganse zomer terwijl we nog niet eens half juli zijn. Een groot contrast dus met de vorige zomers.”

De vorige zomers, dat waren zomers van droogte. Daar moeten we dit jaar niet meer bang voor zijn, volgens David. “Zelfs al zouden we in augustus vier weken met droog weer zitten, dan nog zal dat weinig problemen met zich meebrengen.” 

"Kans op zeer hoge temperaturen is niet groot"

“Ik heb voor augustus nog geen weerkaarten bekeken - deze zijn nog niet betrouwbaar -, maar als ik kijk naar wat er in de bodem, die vol water zit, aan het gebeuren is, dan is de kans op zeer hoge temperaturen, zoals 40 graden, niet groot”, aldus David. “Want toen we dat twee jaar geleden hadden, was dat natuurlijk na een periode van lange droogte. Die kans lijkt me dus ook niet zeer groot te gaan zijn in augustus."

TAGS  I  David Dehenauw  I  VTM  I  weer  I  VTM NIEUWS