-->

Opmerkelijke onthulling van Frank Deboosere over overstromingen: “Toen al zag ik dat het alarmerend was”

Opmerkelijke onthulling van Frank Deboosere over overstromingen: “Toen al zag ik dat het alarmerend was”
Maandag 19 Juli 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

De zware overstromingen van vorige week lieten ook de experts niet onverschillig, integendeel. Frank Deboosere laat in Het Laatste Nieuws weten wat zijn eerste reactie was toen hij de beelden zag.

"'Het zal toch niet waar zijn, zeker?’”, aldus de weerman van VRT. “Het was maandag toen ik zag dat het alarmerend was, en dan weet je dat je in waak-modus moet gaan.” Veel meer dan mensen op de hoogte houden, kon hij niet doen. ”Je hoopt dat je de mensen voldoende hebt gewaarschuwd, maar als er zoveel schade en menselijk leed is, denk je: 'Had ik de mensen nòg meer moeten waarschuwen?’"

"Ik moest terugdenken aan de orkaan aan de kust, van 25 januari 1990”, zegt Frank. “Toen waren er tien doden, nu meer dan het dubbele. Toen hadden we ook gewaarschuwd dat het heftig werd. Maar de mensen zijn vrij om te beslissen of ze onze raad opvolgen.” 

Donkere rand

"Als het extreem wordt en er verschijnen cijfers waarvan je achterovervalt, overvalt mij vooral groot ontzag voor de kracht van de natuur”, laat Frank nog weten. “Dan voel je je heel klein, maar tegelijk - als wetenschapper - vind ik dat interessant. Maar dat krijgt snel een donkere rand als er slachtoffers vallen”, besluit hij.

TAGS  I  Frank Deboosere  I  shownieuws