Dinsdag 3 Augustus 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Goedele Liekens compleet uit het lood geslagen: “Ik kan dit echt niet begrijpen”

Goedele Liekens compleet uit het lood geslagen: “Ik kan dit echt niet begrijpen”

De Zondag wist Goedele Liekens te strikken voor een interview. Hierin blikt ze terug op een gesprek dat ze twee jaar geleden had, vlak na de verkiezingen van mei 2019. Dat was een dubbelinterview met Sihame El Kaouakibi.

“Wat een charismatische en verstandige vrouw was dat”, blikt Goedele terug op dat moment. “Ik voelde me maar een klein vogeltje in haar gezelschap. Maar zie vandaag”, zucht ze. “Ik kan het echt niet begrijpen. Hoe is dat in godsnaam mogelijk?”

“Voel ik mij bedrogen door haar? Já. Zeker weten”, verzekert Goedele. “Als burger en als politica. Ik heb jarenlang humanitaire missies gedaan voor de Verenigde Naties. Geen euro subsidie heb ik daarvoor gekregen. Ik betaalde medewerkers uit eigen zak. En zij… Ze leek wel voor alles subsidies aan te vragen. Weet je wat ook zo erg is? Dat alle clichés bevestigd worden. We moeten weer opnieuw beginnen.”

In maart van 2021 werd Sihame El Kaouakibi, oprichtster van stads- en dansproject Let’s Go Urban, beschuldigd van fraude met subsidies. Ze zou bijna 1 miljoen euro voor eigen belang hebben gebruikt, waarvan bijna een half miljoen subsidiegeld en bijna een half miljoen van private investeerders.