Woensdag 4 Augustus 2021 - 08:30   I   Foto: Herald Sun  I   door Redactie

Vrouw (31) verkracht en vermoord terwijl ze belt met vriend: “Ik hoorde het allemaal gebeuren”

Vrouw (31) verkracht en vermoord terwijl ze belt met vriend: “Ik hoorde het allemaal gebeuren”

De laatste schrijnende momenten van Shanae Brooke Edwards werden gehoord door een vriend met wie ze aan het telefoneren was. De Australische leerkracht was alleen aan het wandelen toen ze brutaal werd aangevallen, verkracht en vermoord.

Shanae had op het moment van de gruwelijke feiten een vriend aan de telefoon. Ze liep op de populaire berg Mtatsminda in de buurt van Tbilisi, de hoofdstad van het Oost-Europese Georgië, waar ze Engelse les gaf, toen de vriend Shanae plots hoorde smeken. "Laat me alsjeblieft gaan, oké... laat me gewoon gaan", meldt de Herald Sun.

Shanae werd vorige vrijdag voor het laatst gezien in de namiddag, toen ze haar appartement verliet om te gaan wandelen in een toeristenpark. Ze plaatste donderdag nog een foto van zichzelf op een berg met het bijschrift "Vreugde" op Instagram. 

Onderzoek gestart

Later die vrijdag schreef een vrouw in een Facebook-groep dat ze ongeveer een uur nadat Shanae het huis had verlaten “een vrouw had horen schreeuwen op de paden onder Mtatsminda Park”. Zij werd verzocht contact op te nemen met de politie. 

Uiteindelijk werd Shanae's lichaam gevonden in de buurt van een bergpad door een groep zoekenden, waaronder politie met reddingshonden, vrijwilligers en haar vrienden. Het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoek gestart naar haar dood.

TAGS  I  Shanae Brooke Edwards  I  Georgië