Woensdag 4 Augustus 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Hoe goed beschermt een volledige coronavaccinatie tegen de deltavariant?

Hoe goed beschermt een volledige coronavaccinatie tegen de deltavariant?

Uit de nieuwste resultaten van een grootschalig onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat mensen die volledig gevaccineerd zijn tot drie keer minder besmet worden met de deltavariant.

Professor Paul Elliot, die het onderzoek leidt, zegt: “Twee dosissen van een vaccin bieden een goede bescherming tegen een infectie.” De professor waarschuwt dat gevaccineerden toch nog steeds voorzichtig moeten blijven: “Er blijft altijd een risico bestaan, geen enkel vaccin beschermt je 100 procent.”

"Niet zeker of je anderen minder snel besmet met vaccin"

Het onderzoek keek ook naar hoe besmettelijk gevaccineerden zijn en of zij het virus konden doorgeven ook al zijn ze volledig gevaccineerd. Hier is het onderzoek niet zeker over. Gebaseerd op theoretische modellen gaan de onderzoeker ervan uit dat er een gevaccineerde minder snel het virus zal doorgeven, omdat zij gemiddeld een lagere virale lading hebben en daardoor minder virusdeeltjes uitstoten.

Vorige week zei een Amerikaans onderzoek dat gevaccineerden de deltavariant even gemakkelijk verspreiden als niet gevaccineerden. Maar het Amerikaans onderzoek kwam ook tot de conclusie dat gevaccineerden minder kans maken om besmet te worden met de deltavariant.

TAGS  I  Deltavariant  I  coronavirus  I  vaccin