-->

Marc Van Ranst laat weten of we alle coronamaatregelen in september kunnen loslaten

Marc Van Ranst laat weten of we alle coronamaatregelen in september kunnen loslaten
Vrijdag 6 Augustus 2021 - 10:20   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Marc Van Ranst benadrukt dat er niet te snel versoepeld mag worden. Het volgende Overlegcomité staat op 20 augustus gepland.

Het is volgens Van Ranst géén goed idee om begin september afscheid te nemen van de bestaande coronamaatregelen. "Dat is misschien moeilijk haalbaar", zegt Van Ranst aan Bruzz.

"Ik denk dat men dat pas kan doen op het moment dat de vaccinatiecampagne echt is afgerond, wanneer iedereen z'n tweede prik heeft gekregen. En wanneer mensen die niet gevaccineerd worden ook van gedachten hebben kunnen veranderen", legt Van Ranst uit.

"Als men in Vlaanderen discotheken gaat openen, kennen we de gevolgen"

Er wordt nu ook gesproken over regionale versoepelingen. Bijvoorbeeld dat vlaanderen sneller kan versoepelen dan Brussel. "Het hangt ervan af wat men bedoelt met regionale versoepelingen. Als men daarmee bedoelt dat men in Vlaanderen de discotheken gaat openen, maar niet in Brussel, dan laat het gevolg zich daarvan raden."

"Wanneer het gaat over mondmaskers in het ene gebied en niet in het andere, dat is al makkelijker te organiseren. Het zijn allemaal politieke beslissingen en het hangt van de omstandigheden af."

TAGS  I  Marc Van Ranst