-->

Pedofiel roept “ik omzeilde de wet” nadat hij vrijuit gaat na seks met 15-jarig meisje

Pedofiel roept “ik omzeilde de wet” nadat hij vrijuit gaat na seks met 15-jarig meisje
Dinsdag 10 Augustus 2021 - 16:00   I   Foto: The Sun   I   door Redactie

De Britse Ethan Hewitt (20) werd vrijgesproken nadat hij een seksuele relatie was aangegaan met een 15-jarig meisje. Hewitt zou het meisje hebben zwanger gemaakt.

Omwille van een andere veroordeling in een kindermishandelingszaak werd het Hewitt verboden om om te gaan met minderjarigen of kinderen. Hij ontmoette het 15-jarige meisje op Facebook en sprak later met haar af in een supermarkt.

Hij had meerdere keren seks met haar en verbleef zelfs vier dagen lang bij haar thuis. Schijnbaar met de toestemming van de moeder van het meisje. De jongere zus sliep ook in dezelfde kamer als Hewitt.

Hewitt werd betrapt door een maatschappelijk werker toen deze hem hoorde bellen met het meisje. De Politie ontdekte in chatverkeer tussen de twee dat het meisje zwanger zou zijn.

Extreem lage intelligentie

Hij werd eerst aangeklaagd voor verkrachting, maar deze aanklacht werd verminderd tot “seksuele activiteit met een kind”. De rechter oordeelde dat Hewitt een “extreem lage niveau van intelligentie” had en van een “gelijkaardige maturiteit” was als het 15-jarige meisje. Zijn IQ wordt geschat op 67.

De rechter zei dat de relatie illegaal was, maar dat er geen dwang in meespeelde. Ook werd de moeilijke situatie van Hewitt in rekening gebracht.

"Ik heb de wet omzeild, ik ga niet naar de gevangenis"

Na de rechtszaak werd Hewitt voor de rechtbank gespot terwijl hij met vrienden praatte en op zijn telefoon zei: “Ik heb de wet omzeild, ik heb de systemen verslagen en gewonnen. Ik ga niet naar de gevangenis.”
 
Hewitt zal niet naar de gevangenis gaan, maar hij wordt onder elektronisch toezicht geplaatst.

TAGS  I  Verenigd Koninkrijk  I   relatie  I   misbruik