-->

Verontrustende tendens: “Jongeren met corona gaan meteen naar intensieve zorgen”

Verontrustende tendens: “Jongeren met corona gaan meteen naar intensieve zorgen”
Vrijdag 13 Augustus 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews   I  

We zijn begonnen aan een nieuwe coronagolf: die van de niet-gevaccineerden. Dat zegt Kristiaan Deckers, medisch directeur van het GZA. Er liggen opnieuw meer coronapatiënten in het ziekenhuis dan enkele weken geleden, al zijn de cijfers nog lang niet te vergelijken met die van vorig jaar.

“Als we kijken naar de absolute cijfers, dan is dat nog allemaal zeer goed te managen", zegt Deckers aan ATV. "Voor GZA hadden wij tijdens de pieken 130, 140 coronapatiënten tegelijkertijd in huis. Dan zijn de zeven die we nu hebben zeer weinig. Maar natuurlijk: midden vorige maand zaten we aan 0, of 1. We zijn toch wel een tendens.”

"Iets andere populatie"

Van die zeven covid-patiënten, zijn er zes die niet gevaccineerd zijn. De zevende kreeg nog maar net haar tweede prik. Meer dan de helft van deze patiënten ligt wel op de afdeling intensieve zorgen. “Ik denk dat we te maken hebben met een iets andere populatie."

"In eerste instantie een jongere populatie", aldus Deckers. "En als die mensen dan naar het ziekenhuis komen, zijn ze dus ook al zieker. Daardoor hebben we veel meer patiënten die de spoedgevallen consulteren en bijna rechtstreeks naar intensieve moeten gaan", concludeert hij.

TAGS  I  corona  I  covid  I  jongeren