-->

Viktor Verhulst zeer emotioneel na hard verdict: “Ik moet bijna wenen”

Viktor Verhulst zeer emotioneel na hard verdict: “Ik moet bijna wenen”
Woensdag 18 Augustus 2021 - 15:00   I   Foto: Instagram   I   door Redactie

Viktor Verhulst gaat in ‘Viktors Grote Ruiltocht’ vier weken lang op ruiltocht met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk centjes ophalen voor het asielcentrum Het Blauwe Kruis van de Kust. Viktor stond er de afgelopen week echter niet alleen voor: Vlaanderen kon ook al kennismaken met zijn hond Nischie.

Maar na een bezoekje aan de dierenarts moet Viktor nu alleen verder. Het verdict is immers hard: Nischie moet onder het mes en er staat haar een zware operatie te wachten. “Dat is best intensief”, klinkt het.

“Aangezien er toch een baarmoederontsteking te zien is, zijn er toch nog verhoogde risico’s. Nischie is ook al zeven jaar, en hoe ouder ze zijn, hoe hoger het risico. Daar moeten we natuurlijk ook rekening mee houden.” 

"Ik moet bijna bleiten"

Omdat Nischie na de operatie veel moet rusten en niet te veel mag wandelen om zo snel mogelijk te kunnen herstellen, zit de ruiltocht er dus op voor Nischie. Viktor is duidelijk erg aangedaan van het nieuws.

“Goh, ik moet bijna bleiten, hè, ik meen dat”, aldus Viktor, die nog een speeltje achterlaat voor Nischie. “Mijn geur zit daarop. Ze is al redelijk gehecht aan mij, daarmee. Ik moet naar buiten nu, want ik word emotioneel.”

Eerst bekomen

Een kleine update: de operatie van Nischie verliep vlot en zonder complicaties. De dierenarts duidde op het belang van een 24/7 nazorg voor Nischie in een vertrouwde omgeving. Volgens haar is het de beste optie om Nischie in het asiel vijf dagen te laten bekomen, vooraleer ze terug naar Viktor kan verhuizen. Viktor bracht Nischie na haar operatie naar het asiel waar hij gerustgesteld werd dat er goed voor zijn trouwe viervoeter gezorgd zal worden.

TAGS  I  Viktor Verhulst  I  n365