-->

Britse Queen Elizabeth grijpt drastisch in op doktersadvies: "Ze stopt ermee"

Britse Queen Elizabeth grijpt drastisch in op doktersadvies:
Zaterdag 16 Oktober 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  

Het is algemeen bekend dat de Britse Queen Elizabeth al eens graag een glaasje alcohol drinkt. Vooral martini valt bij haar in de smaak. Dokters hebben haar nu echter het advies gegeven om daarmee te stoppen. Dat meldt Vanity Fair.

Hoewel ze in goede lichamelijke gezondheid verkeert, is de Queen, die de afgelopen dagen gezien werd met een wandelstok, geadviseerd om haar avondmartini op te geven. Volgens twee bronnen die dicht bij de monarch staan, hebben artsen de koningin aangeraden om geen alcohol meer te drinken, behalve bij speciale gelegenheden. Dit om ervoor te zorgen dat ze zo gezond mogelijk haar drukke herfstschema kan afwerken. 

"De koningin heeft te horen gekregen dat ze haar avonddrankje, dat meestal een martini is, moet opgeven", zegt een vriend van de familie. "Het is niet echt een ‘big deal’ voor haar, ze is geen grote drinker, maar het lijkt een beetje oneerlijk dat ze in deze fase van haar leven een van de weinige genoegens moet opgeven.”

Dubonnet en gin

Queen Elizabeth wordt zelden in het openbaar gespot met een drankje, maar naar verluidt geniet ze de meeste avonden van een droge martini. Ook is ze fan van Dubonnet en gin. Vorig jaar bracht Buckingham Palace nog zijn eigen merk gin uit, en de koningin staat tegenwoordig ook toe dat er wijn wordt geproduceerd van haar wijnstokken in Windsor Great Park.

TAGS  I  Queen Elizabeth  I  shownieuws