Hartverscheurend: Mama (27) overlijdt vlak na geboorte van zoontje aan corona

Hartverscheurend: Mama (27) overlijdt vlak na geboorte van zoontje aan corona
Dinsdag 19 Oktober 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  

De diepbedroefde moeder van Marrisha Kindred Jenkins doet in The Mirror het hartverscheurende verhaal van haar dochter. Zij overleed op 27-jarige leeftijd aan Covid-19 vlak nadat ze beviel van haar zoontje.

Een moeder roept in de Britse media zwangere vrouwen op om zich te laten vaccineren tegen Covid-19, nadat haar eigen 27-jarige dochter aan de gevolgen van corona overleed. Marrisha 'ReRe' Kindred Jenkins was 33 weken zwanger toen symptomen van het coronavirus zichtbaar werden. Begin september testte Jenkins positief op corona.

Slechts een paar dagen later kreeg ze weeën en beviel ze - enkele weken te vroeg - van haar derde kindje, een zoontje, dat ze de naam Jaylen gaf. De kersverse mama mocht haar kindje echter nog niet vasthouden omdat ze besmet was met Covid. Enkele dagen later mocht ze het ziekenhuis verlaten, ondanks dat ze nog niet helemaal genezen was. Ze begon al snel last te krijgen van kortademigheid. 

Het ging van kwaad naar erger, en toen haar man haar naar het ziekenhuis wilde brengen, stopte ze plots met ademen. Tegen de tijd dat ze aankwamen, hadden haar hersenen echter zuurstoftekort opgelopen. Ze had geen enkele kans om hiervan te herstellen en ze overleed op 23 september. 

“Ik kan gewoon niet geloven dat ze er niet is"

Haar mama Helena smeekt andere zwangere vrouwen nu om zich te laten vaccineren. Ze denkt dat haar dochter niet zou zijn overleden als ze haar coronavaccinatie had gekregen. "Mijn boodschap is alsjeblieft, alsjeblieft, laat je alsjeblieft vaccineren. Voor mij is het belangrijk dat je het voor jou en je baby doet.”

Marrisha Kindred Jenkins liet haar man Myles Jenkins en drie kinderen achter. “Ik kan gewoon niet geloven dat ze er niet is. Het is alsof ik in een droom ben en niet wakker kan worden”, zei haar mama nog.

TAGS  I  Marrisha Kindred Jenkins  I  Covid  I  corona