-->

Marc Van Ranst waarschuwt nu al voor vijfde golf: “Mensen horen me dit niet graag zeggen”

Marc Van Ranst waarschuwt nu al voor vijfde golf: “Mensen horen me dit niet graag zeggen”
Woensdag 27 Oktober 2021 - 10:30   I   Foto: VTM   I  

Experten waarschuwen al lang voor een vierde coronagolf, die in de herfst zijn piek zou bereiken. Deze golf ligt dus nog lang niet achter ons. Volgens Marc Van Ranst zou dit niet eens de laatste coronagolf zijn.

“Het virus is een cyclisch fenomeen, dus het zou me verbazen dat dit het laatste hoofdstuk is”, zegt Marc Van Ranst in Het Laatste Nieuws. “Zoals elke golf zal ook deze een hoogtepunt bereiken en dan afzwakken - dat is niet moeilijk te voorspellen.”

“Wanneer dat precies zal gebeuren, is wel moeilijk te voorspellen, want dat is het resultaat van een optelsom van de gedragingen van miljoenen mensen”, aldus de viroloog. “Mensen horen mij dat niet graag zeggen, maar het hangt echt van ons eigen gedrag af.”

Minder soft

Van Ranst is tevreden met de maatregelen die het Overlegcomité hebben opgesteld, vooral met het Covid Safe Ticket voor de Vlaamse horeca. “Als democraat vind ik het geen elegante maatregel om zo’n pasje te vragen aan wie een café of restaurant binnen wil, maar als we de vaccinatiegraad willen opkrikken, moeten we minder soft durven zijn”, besluit hij.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  corona