Makers van 'Familie': "Daarom werden populaire acteurs ontslagen"

Makers van 'Familie':
Vrijdag 3 December 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er komt zeer veel kritiek omdat de makers van 'Familie' liefst vier acteurs hebben ontslagen. Zij komen nu met een reactie.

Gunther Levi, Ludo Hellinx, Hilde Van Haesendonck en Martine Jonckheere kregen totaal onverwacht hun C4. "In een langlopende, dagelijkse fictiereeks is het noodzakelijk om steeds op zoek te gaan naar nieuwe elementen in de verhaallijnen en personages om de reeks voldoende zuurstof te blijven geven”, zegt Wim Feyaerts, creative producer van ‘Familie’, in Het Laatste Nieuws.

“De jongeren zorgen nu voor een nieuwe dynamiek in de reeks. Het gaat bij ons om een buikgevoel, maar we wilden bewust meer verhalen uit de studentenwereld brengen. Die categorie hadden we de voorbije jaren wat verwaarloosd”, klinkt het.

“Het vertrek van sommige personages heeft met hun komst niks te maken. Dat lag al langer vast en staat daar helemaal los van. De leefwereld van de studenten kwam de voorbije jaren te weinig aan bod. Zo misten we die boeiende arena waar andere conflicten, verliefdheden en prille relatievorming centraal staan."

"Voor voor alle duidelijkheid: we proberen met iedereen rekening te houden en sluiten de oudere kijkers zeker niet uit. Denk maar aan de komst van Janine Bischops of Herbert Flack als Brigitte en Leon", stelt Feyaerts.

TAGS  I  Familie  I  Wim Feyaerts