-->

Marco Borsato in nauwe schoentjes na vreselijke beschuldigingen: “Dit zal allemaal boven water komen”

Marco Borsato in nauwe schoentjes na vreselijke beschuldigingen: “Dit zal allemaal boven water komen”
Zaterdag 4 December 2021 - 08:00   I   Foto: SBS   I  

Marco Borsato is in Nederland beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij meisjes van 13 en 15 jaar. Tot dusver heeft de zanger nog niet gereageerd, maar anderen deden dat wél.

Mathilde Santing, een bekende zangcoach bij onze noorderburen, herinnert zich hoe een van haar jonge leerlingen eens naar een ‘The Voice’- barbecue van Marco ging, waarna zij plots te kennen gaf hem te ‘haten’.

“Dit was een exceptioneel slim en weerbaar meiske, hoor”, citeert MediaCourant Mathilde. “Er is haar zeker zelf niks overkomen. Maar het is me altijd bijgebleven die bijtende opmerking. Dus checkte ik of zij wat had gemerkt en kreeg toen deze reactie.”

Ijskoud commercieel circus

Het desbetreffende meisje zou niet mogen reageren omdat zij een zogeheten non-disclosure agreement (NDA), oftewel een geheimhoudingsverklaring heeft getekend. “Het is zo dat in de contracten altijd een NDA staat met forse financiële repercussies bij schending van deze afspraak”, aldus Mathilde.

“Het heeft me als ‘door de wol geverfde’ zangeres altijd verontrust en verwonderd dat ouders ze zo goedgelovig ondertekenen en kun kinderen overleveren aan een ijskoud commercieel circus.” 

"Het misbruik komt allemaal boven water"

“Gepleegde strafbare feiten zijn voor slachtoffers vaak moeilijk te melden. NDA’s dwingen stilte van ‘getuigen’ af”, zegt Mathilde, die denkt dat alle feiten uiteindelijk wel boven zullen komen. “Wacht maar af. Het misbruik komt allemaal boven water. In Hollywood, in de Katholieke kerk, danswereld, conservatoria, toneel- en kleinkunst-opleidingen, turnsters en een Chinese tennis-ster is zoek na onthulling. Het is bij de wilde spinnen af.”

TAGS  I  Marco Borsato  I  shownieuws