-->

Bedroefde Tine Embrechts neemt afscheid: “Ik zal je missen”

Bedroefde Tine Embrechts neemt afscheid: “Ik zal je missen”
Dinsdag 7 December 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  

Vandaag kondigde Clement Peerens - het legendarische typetje gespeeld door Hugo Matthysen (65) - aan dat hij na meer dan 30 jaar stopt met zijn rockband The Clement Peerens Explosition. De band is vooral bekend van de hits ‘Dikke Lu’, ‘Foorwijf’, ‘Boecht van dunaldi’ en ‘Vinde gij mijn gat (niet te dik in deze rok)’.

Clement Peerens zorgde voor het eerst voor furore eind jaren ’80 in ‘Het Leugenpaleis’, een komisch radioprogramma op Studio Brussel. De popkenner uit Antwerpen bleek zo populair dat hij zelf ook begon met het maken met nummers. 

In showbizzland zelf komt het nieuws van het einde van The Clement Peerens Explosition als een schok. Onder meer Tine Embrechts, die destijds in ‘Het Peulengaleis’ de vriendin speelde van Clement Peerens, is er erg van aangedaan. 

“Oooooh,afscheid van een tijdperk,The Clement Peerens Explosition aka CPeX stopt ermee”, schrijft ze op Instagram. “Een dikke 20 jaar geleden was ik al “die van ons” in het Peulengaleis en ben nog steeds grote fan van dit trio met hun geniale teksten en scheurende gitaren. We will miss you Clement en uiteraard ook de Sylvain en Lady Dave.”

TAGS  I  Tine Embrechts  I  Hugo Matthysen  I  Clement Peerens  I  shownieuws