-->

Steven Van Gucht geeft bevolking advies: "Ik zou het meteen doen"

Steven Van Gucht geeft bevolking advies:
Vrijdag 17 December 2021 - 07:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Heel wat ouders aarzelen nog om hun kind te laten vaccineren tegen Covid-19. De Hoge Gezondheidsraad heeft het licht op groen gezet voor vaccinaties bij kinderen tussen 5 en 11 jaar.

Veel mensen vragen zich af waarom de kinderen moeten gevaccineerd worden als ze toch niet zwaar ziek worden van het coronavirus. 

“Heel af en toe worden kinderen wel ziek van Covid-19, maar het is gelukkig heel zeldzaam”, zegt viroloog Steven Van Gucht in VTM NIEUWS.

“Als je kijkt naar het hele verloop van de pandemie in de leeftijdscategorie van 5 tot 11 jaar, dan zijn er ongeveer 135 kinderen in het ziekenhuis terechtgekomen omwille van Covid-19. Dat is niet veel als je dat vergelijkt met andere leeftijdsgroepen, maar dat is ook niet niks”, legt de viroloog uit. 

“En je moet ook denken aan de grootouders. Als de kleinkinderen naar de grootouders gaan, dan verminder je ook weer het risico dat zij in contact komen met het virus.”

“Ik heb een zoon en die is gevaccineerd. En mocht ik jongere kinderen hebben, zou ik daar ook niet over twijfelen. Het vaccineren van kinderen is eigenlijk iets heel normaal", stelt Van Gucht.

TAGS  I  Steven Van Gucht