-->

Adrie van der Poel klaar en duidelijk: “Ik hoor dat Wout van Aert dit heeft gezegd”

Adrie van der Poel klaar en duidelijk: “Ik hoor dat Wout van Aert dit heeft gezegd”
Dinsdag 28 December 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  

Mathieu van der Poel begon zijn veldritseizoen met een uitstekende tweede plaats in Dendermonde, achter een ontketende Wout van Aert. Maandag in Heusden-Zolder ging het al heel wat minder.

Na 45 minuten gaf Mathieu van der Poel er de brui aan. Zijn ploegleiders bij Alpecin-Fenix zagen dit niet aankomen, maar voor vader Adrie van der Poel kwam de opgave van zijn zoon blijkbaar niet als een verrassing.

“Ik keek er niet van op dat hij uit koers stapte”, zegt Adrie in Het Nieuwsblad. “In de tweede ronde was de wedstrijd al gereden. Vorig jaar in Dendermonde liet hij het ook lopen. Drie jaar geleden was hij ook nergens op de Koppenberg, om drie dagen later Europees kampioen te worden. Als je last heb van je rug, kan dit gebeuren.” 

“Dendermonde zal erin gehakt hebben. Ik hoor dat Wout van Aert dit ook zei, maar hij staat gewoon een maand verder dan Mathieu", aldus van der Poel sr. "Achteraf gezien is het makkelijk praten, maar ik denk dat de situatie heel anders was geweest als hij vorige week in Rucphen had kunnen herbeginnen. Maar die knie liet dat niet toe.”

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  Adrie van der Poel  I  sport