-->

Steven Van Gucht openhartig: “Ik moet toegeven dat ik hiermee worstel”

Steven Van Gucht openhartig: “Ik moet toegeven dat ik hiermee worstel”
Donderdag 30 December 2021 - 22:00   I   Foto: VRT   I  

Steven Van Gucht ontpopte zich een kleine twee jaar geleden van nobele onbekende wetenschapper tot boegbeeld en woordvoerder van de experten die ons doorheen de coronacrisis gidsen. Hij werd zo een nationale beroemdheid.

Plots ging het wel zeer snel voor Steven Van Gucht: van de ene dag op de andere werd hij in elke nieuwsstudio verwacht, en dagelijks werd hij door zowat elke nationale krant opgebeld om de laatste stand van zaken omtrent corona op een duidelijke manier uit te leggen. Maar wat als het ergste achter de rug is en de anonimiteit terugkeert?

Loodzware maar ­fascinerende tijden

“Wat ga ik hierna nog doen? Dat houdt mij wel bezig”, zegt Van Gucht in Het Nieuwsblad. “Ik wil uiteraard dat deze pandemie en de corona-ellende snel ­eindigen. Voor de coronacrisis begon, stond ik aan het hoofd van een labo waar ­twintig mensen werken. Die heb ik sinds de corona­crisis wat aan hun lot over­gelaten. Ik heb hulp moeten inroepen, want de combinatie was niet meer mogelijk.” 

“Voorlopig is het mijn plan om terug te keren naar dat werk. Maar die impact is totaal ­anders. Wat ik nu doe, heeft een grote, directe impact op de maatschappij. Elke maand leren we nieuwe dingen bij, het zijn loodzware maar tegelijk ­fascinerende tijden. En ­nadien? Ik moet toegeven dat ik worstel met die vraag.”

TAGS  I  Steven Van Gucht