-->

Prins William over vrouw Kate: "Slechtste beslissing die ik kon nemen"

Prins William over vrouw Kate:
Maandag 3 Januari 2022 - 16:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Prins William heeft zijn goede voornemens voor 2022 gemaakt. Hij wil depressies meer in de kijker zetten. Volgens de prins is dit een groot probleem.

"Dat is een groot probleem in onze maatschappij", citeert TV-Familie de prins. "Veel mensen met een depressie worden niet serieus genomen. Terwijl deze psychische ziekte veel leed teweegbrengt. Ik wil alles doen wat in mijn macht ligt om meer aandacht te verkrijgen voor depressies. Ik weet waarover ik spreek. Het is ook míjn zwarte beest..."

Donkere wolk

William vertelt dat hij zelf af te rekenen kreeg met een zeer zware dip. Die mentale crash kwam er nadat hij als luchtambulancier werkte voor de East Anglian Air Ambulance-service. Dat is een reddingsdienst met helikopters die opgeroepen wordt bij ernstige ongevallen of moeilijke reddingsacties op zee.

"Ik werd verstikt door een donkere wolk van angst en depressie", aldus William. Er was één gebeurtenis die de prins altijd is bijgebleven. Een jongen van vijf liep bij een helikoptercrash een hersentrauma op. Dat heeft de prins erg aangegrepen.

Eigen zoontje

"Het deed me denken aan mijn zoontje George", zegt William. "Sinds die dag is er iets in mij veranderd. Alsof iemand een sleutel had omgedraaid in een slot, zonder mijn toestemming."

"Ik voelde al de pijn van iedereen die ik tijdens dat werk tegenkwam", vervolgt de prins. "Het voelde alsof de hele wereld doodging. Wanneer ik dan thuiskwam, durfde ik er niet over te praten..."

Kate Middleton

Erover praten is ontzettend belangrijk, benadrukt William. "Ik wilde mijn vrouw niet opzadelen met mijn demonen", zegt de prins. "Maar dat was de slechtste beslissing die ik kon nemen. Wanneer je zoiets voelt, moet je net de mensen het dichtst bij je inlichten. Zij zijn de eersten die je kunnen helpen."

TAGS  I  Prins William  I  Kate Middleton