-->

VTM komt met statement over 'The Voice van Vlaanderen' na ophef in Nederland

VTM komt met statement over 'The Voice van Vlaanderen' na ophef in Nederland
Maandag 17 Januari 2022 - 07:00   I   Foto: VTM   I   door Fabian Morren

In Nederland is er heel wat commotie ontstaan rond 'The Voice of Holland'. Er is sprake van seksueel wangedrag.

De klachten gingen over seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik. RTL besliste zelfs met het onmiddellijk stopzetten van het programma. Anouk stopte ook meteen als coach in 'The Voice of Holland'. De Nederlandse haalde zwaar uit na de gebeurtenissen.

Anouk

Tegen Ali B, een van de coaches, werd al klacht ingediend. “Dat is niet waar ik zit. Daar wil ik geen onderdeel van zijn”, zei Anouk in een video. “Bij dezen wil ik laten weten dat ik niet meer zal terugkomen bij ‘The Voice of Holland’. Dat was het.”

In ons land loopt ook al jaren 'The Voice van Vlaanderen'. Zender VTM komt nu met een reactie op het nieuws over de Nederlandse tegenhanger.

Statement

VTM "veroordeelt" de praktijken in 'The Voice of Holland'. "Er is geen enkele link met de producitie in Nederland", klinkt het. 'The Voice van Vlaanderen' wordt immers gemaakt door een Vlaamse producent. "Kandidaten worden hier achter de schermen ook goed begeleid in een veilige en respectvolle omgeving."

De opnames van 'The Voice van Vlaanderen' gaan binnenkort overigens weer van start. Pas in het najaar zal het ook op televisie te zien zijn.

Poll: Kijk jij naar The Voice van Vlaanderen?TAGS  I  The Voice van Vlaanderen  I  The Voice of Holland  I  Ali B  I  Anouk