-->

Nina Derwael scherp voor kijkers 'Dancing With The Stars': "Beseffen jullie niet"

Nina Derwael scherp voor kijkers 'Dancing With The Stars':
Maandag 31 Januari 2022 - 09:00   I   Foto: SBS   I   door Fabian Morren

Nina Derwael is voor veel kijkers de gedoodverfde winnares in 'Dancing With The Stars'. Zelf is ze daar niet zo mee opgezet.

Opvallend: de kijkers zijn laaiend enthousiast over Nina Derwael. "Nina is de beste, vanaf dag 1", klinkt het onder meer. Zelf is de topturnster daar eigenlijk niet mee opgezet. Dat vertelt ze in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Ze moet er immers zelf keihard voor werken.

Tot 's nachts

"Onlangs heb ik hier zelfs tot half één 's nachts getraind, omdat ik een bepaald stukje choreografie maar niet onder de knie kreeg", legt Nina uit. "De volgende ochtend moest ik opnieuw hier zijn, om kwart voor negen 's ochtends. Ik ben dan maar hier blijven slapen. Zo kon ik er de volgende dag meteen weer invliegen. Dat soort gedrevenheid typeert mij."

Nina zegt dat ze net als de andere BV's keihard moet werken om al die dansen onder de knie te krijgen. Ze vreest dat veel kijkers denken dat het bij haar vanzelf gaat. "Ik denk dat mensen dat onvoldoende beseffen. Uiteraard is het fijn als mensen zeggen dat de winnares al bekend is, maar ik word er ook ietwat lastig van", geeft ze toe.

Verschillende dingen

"Het is niet omdat ik leniger ben dan de andere kandidaten, dat deze wedstrijd geen uitdaging vormt. Turnen en dansen zijn twee totaal verschillende dingen. Ik heb nooit partnerwerk gedaan, nooit danstraining gehad... Meer zelfs: ik heb veel dingen vanuit mijn turnopleiding moeten afleren, om behoorlijk te kunnen dansen", benadrukt Nina.

Ze kan echter niet verbergen dat zij een van de topfavorietes is voor de eindwinst. Zij en Nora Gharib lijken nu de voornaamste kandidaten om te winnen. Afwachten maar of het ook zover komt. Tijdens de aflevering van zaterdag viel er niemand af.

Poll: Snap je de frustratie van Nina Derwael?