Ellen Callebout bekent: "Ik heb zelfs afscheid van hem genomen"

Ellen Callebout bekent:
Woensdag 9 Februari 2022 - 13:00   I  Bron: SBS  I  

Het gezin van Gert Verhulst beleeft nog steeds hoogdagen. Toch zorgt een gezinslid voor een bang moment.

Maandagavond gaf ‘Play4’ het startschot van het derde seizoen van ‘De Verhulstjes’. Zoals altijd heerst er een liefdevolle sfeer binnen het gezin, en staan Viktor en Gert op tijd en stond klaar met een mopje. Het is steeds lachen geblazen, maar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen startte ditmaal met een emotionele toets.  

Laatste keer 

Hond Marcel is duidelijk niet zijn gewone zelve. Zo zien we in het begin van de aflevering stapels hondenpampers liggen in de keuken, en loopt Marcel er maar triest bij met een pamper rond zijn middel. “Hij heeft al drie dagen niet gegeten en slaapt heel de dag”, zegt Ellen.  

Volgens Ellen zou Marcel ziek zijn geworden door een hernia en de daarbij behorende epidurale. Even later zien we Marcel op de grond liggen, zonder energie. “Het lijkt alsof hij op sterven ligt. Hij loopt heel wankel en lijkt wel verlamd.” Om Marcel goed in de gaten te houden, beslist Ellen om een camera in de hondenkamer te installeren. Met die camera kan ze Marcel via haar gsm volgen.  

Niet alleen Ellen is geraakt door Marcels toestand. Ook Marie is van slag door Marcels gedrag, en probeert hem zo veel mogelijk aandacht te geven. “Ik besef dat dit misschien de laatste keer is dat ik Marcel zal zien.” Ellen nam eveneens al ettelijke malen afscheid van Marcel. “Ik lag soms met hem in bed. Dan zei ik: ‘Ik vond het zo fijn met jou.’ 

Twist 

“Het is niet leuk om je hond zo ziek te zien”, meent Gert. “En dan denk je: ‘Is het niet beter dat we hem een spuitje geven? Hij is zo ziek, hij ziet af en heeft pijn”, zegt Ellen.  

Het hele gezin is duidelijk voorbereid op een pijnlijk afscheid, maar plots komt er een twist in de aflevering, want Marcel is tegen alle verwachtingen in aan de beterhand. Zo blijkt de epidurale niet de boosdoener te zijn.  

“Wij dachten dat hij ziek was door die epidurale, maar eigenlijk had hij een nierontsteking”, verklaart Ellen. “Ja, dat hadden we nog niet gehad...”, grapt Gert. “Ze zijn onmiddellijk medicatie beginnen toedienen, en vanaf de eerste dag begon dat weer beter te gaan.”  

Poll: Heb jij naar de eerste aflevering van 'De Verhulstjes' gekeken?



TAGS  I  Gert Verhulst  I  Ellen Callebout  I  Viktor Verhulst  I  Marie Verhulst  I  De Verhulstjes  I  Play4