-->

Nog steeds enorme onzekerheid over Songfestival (en de tijd dringt)

Nog steeds enorme onzekerheid over Songfestival (en de tijd dringt)
Woensdag 23 Februari 2022 - 20:00   I   Foto: Photonews   I  

De organisatie van het Eurovisie Songfestival zit twee maanden voor de uitreiking nog steeds met de handen in het haar. Het is nu zoeken naar verschillende scenario’s om het evenement in goede banen te leiden.

Corona lijkt voor de derde keer op rij roet in het eten van het Songfestival te strooien. De kans bestaat immers dat de evenementenhal Pala Alpitour, waar de wedstrijd wordt gehouden, maar voor 65 procent gevuld mag worden. Zolang de corona-maatregelen in Turijn niet versoepeld worden, zullen ook alle bezoekers verplicht worden om een mondkapje te dragen. Dat meldt de zender Rai.

Guido Rossi van Rai zegt tegen de Turijnse krant Torin Oggi dat hij hoopt dat er tegen mei toch nog goed nieuws komt: “We hopen dat we in mei op maximale capaciteit zitten en tegelijkertijd de veiligheid kunnen garanderen.”

Slappe cijfers

Vorig jaar mochten er in de Rotterdam Ahoy bij elke show slechts 3.500 bezoekers binnen. Dat is amper 20 procent van de capaciteit.

De uitreiking gaat dit jaar in Turijn door. De halve finales staan op 10 en 12 mei ingepland. Op 14 mei wordt de grote finale uitgezonden. Over de verkoop van de tickets is nog helemaal niets bekend.

Poll: Ga jij naar het Songfestival kijken?TAGS  I  Songfestival  I  Eurovision  I  Eurovisie Songfestival