-->

Geweldig nieuws voor William Boeva na commotie over zijn open brief

Geweldig nieuws voor William Boeva na commotie over zijn open brief
Maandag 3 Oktober 2022 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

In een open brief haalde William Boeva onlangs fel uit naar de Vlaamse media. Volgens hem worden mensen met een beperking op tv totaal verkeerd neergezet. Op sociale media kreeg hij het hard te verduren, maar na de hele heisa krijgt William nu goed nieuws.

William Boeva heeft zijn eerste klus als presentator beet. Hij presenteert vanaf vandaag 'Don’t Scream' op Streamz. Een serie waarin hij BV’s de stuipen op het lijft jaagt in een horrorsetting. En dit is meteen het perfecte voorbeeld van wat hij in zijn brief over inclusie neerschreef.

"Mijn gestalte heeft niets met mijn job als presentator te maken. En dat is ook de manier waarop ik het bedoelde in mijn brief: het feit dat ik toevallig klein ben, heeft helemaal geen meerwaarde", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "De makers van 'Don't Scream' zochten iemand die het geheel met een korrel zout kan presenteren en horrorfan is. Dan ben ik volgens mij geschikt", besluit hij.

Twee weken geleden uitte hij nog zijn kritiek, nu is hij als presentator met dwerggroei zelf het voorbeeld dat het ook beter kan. Maar volgens William heeft de media nog een lange weg te gaan. "Ik heb wel veel reacties gekregen van mensen uit de mediasector die zich in mijn boodschap kunnen vinden", gaat de comedian verder. "Maar het debat is nu geopend." Hij zou dan ook geen seconde twijfelen om zijn brief opnieuw te schrijven.

TAGS  I  William Boeva  I  Don't Scream