-->

Voormalig 'Familie'-acteur waagt kans in 'The Voice' na zware cocaïneverslaving

Voormalig 'Familie'-acteur waagt kans in 'The Voice' na zware cocaïneverslaving
Donderdag 20 Oktober 2022 - 17:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Bram Van Outryve, je kent hem misschien nog als modeontwerper Axel uit 'Familie' of Tim uit 'David'. Vroeger als acteur op tv, morgen in 'The Voice van Vlaanderen' als kandidaat. Maar hiervoor was het lange tijd stil rond de acteur en zanger.

Bram heeft namelijk een woelige periode meegemaakt. Hij raakte volledig de weg kwijt door een heuse drugsverslaving. “Het begon stapsgewijs, maar op den duur gebruikte ik dagelijks”, vertelt hij openhartig in Het Laatste Nieuws. “Ik sliep amper, verloor meer dan 10 kilogram, mijn tanden gingen kapot en het tussenschot in mijn neus was zo goed als verdwenen”, vervolgt hij. Ook mentaal ging het compleet bergaf.

De acteur liet zich dan maar opnemen in een afkickcentrum. “Dat was enorm confronterend, mijn leven stond op pauze”, geeft Bram toe. Ondertussen is hij gelukkig al meer dan vijf jaar clean. “Muziek is nu de enige drug in mijn leven”, klinkt het. “Een verslaving neem je voor de rest van je leven mee, maar ik ben trots op het feit dat ik niet meer ben hervallen." En daar heeft muziek hem bij geholpen.

Nu Bram aan de beterhand is, wil hij in 'The Voice' bewijzen dat hij er weer staat. “Ik nam me altijd voor om nooit aan programma's als 'The Voice' deel te nemen. 'Maar waarom niet?', dacht ik opeens”, onthult hij. Met de beste coaches en enkele topmuzikanten samenwerken, die kans wilde hij niet mislopen. “Ik wil met mijn auditie laten zien dat ik nog steeds leef. Hopelijk opent dat deuren”, aldus Bram.

Bram in 'Familie' en in 'The Voice', Bron: VTM