-->

Kristel Verbeke zet zware periode om in iets moois: "Het doet iets met me"

Kristel Verbeke zet zware periode om in iets moois:
Maandag 19 December 2022 - 12:30   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Vandaag is het eindelijk zover: De Warmste Week steekt van wal. Dit jaar staat alles volledig in teken van kansarmoede, een onderwerp dat ex-K3’tje Kristel Verbeke nauw aan het hart ligt.

Vanavond en donderdagavond mogen we Kristel Verbeke weer in onze huiskamers verwelkomen. Speciaal voor De Warmste Week krijgt ze een eigen programma op Eén, ‘Vlammen tegen kansarmoede’, waarin ze gaat praten met mensen die middenin het thema zitten, om het taboe te doorbreken.

Kristel weet als geen ander hoe het voelt. Het thema van De Warmste Week is voor haar uit het leven gegrepen. “Ik ben zelf opgegroeid in armoede, en herken veel uit mijn vroegere leven. Ik vertel dat ik exact weet hoe het voelt om arm te zijn”, vertelt ze in Gazet van Antwerpen. “Anderzijds was ik nog een kind. Ik droeg nooit de volle verantwoordelijkheid voor die situatie. Dat overkomt je en je moet ermee dealen.”

Het is dus absoluut geen toeval dat kansarmoede een rode draad is in Kristels tv-programma’s. “Het doet iets met me. Ik wil verhalen brengen die je te weinig hoort en ziet. Ik merk soms dat het publiek een fout of stereotiep beeld heeft”, denkt het ex-K3’tje erover. “Er aandacht aan besteden, is echt nodig.”

Nieuw programma

Bovendien staat in 2023 nog een programma rond gezinsbudgetten op Kristels planning, samen met Kamal Kharmach. Het is deze keer niet specifiek gericht op kansarmoede, maar het komt wel in de buurt. “Het gaat over mensen die een probleem hebben met het beheren van hun budget. Hoe kun je besparen en sparen als je nu al amper rondkomt? Ook weer een programma waarin ik met mensen praat over centen”, aldus Kristel.

TAGS  I  Kristel Verbeke  I  Kamal Kharmach