-->

Jan Paternoster laat zich verrassend uit over collega's Natalia en Koen Wauters

Jan Paternoster laat zich verrassend uit over collega's Natalia en Koen Wauters
Woensdag 21 December 2022 - 17:30   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Met het oog op de grote finale van ‘The Voice van Vlaanderen’ van vrijdag blikt Jan Paternoster in ‘Dag Allemaal’ al even terug op zijn parcours. Het was - net zoals voor Mathieu Terryn - natuurlijk zijn eerste keer als coach in Vlaanderens grootste zangwedstrijd.

Jan heeft enorm veel plezier beleefd aan zijn rol in ‘The Voice’. “En die liveshows zijn echt wel de kers op de taart geweest, zowel voor de talenten in mijn team als voor mezelf”, biecht hij op in het weekblad. Toch had de muzikant enige bedenktijd nodig voor hij ‘ja’ zei tegen de uitdaging.

“Niet omdat ik mezelf als rocker niet vond passen bij ‘The Voice’, ik twijfelde of ik wel capabel genoeg ben om jong talent te coachen”, legt hij uit. “Om kandidaten binnen te rijven, moet je jezelf kunnen verkopen, hé. En dat zit niet in mijn natuur. Tijdens die eerste opname had ik dan ook zoveel stress…”

En dat had alles met zijn collega’s te maken. “Met ervaren rotten als Natalia en Koen naast zich voelt een mens zich rap geïntimideerd”, geeft Jan toe. “Maar stilaan groeide ik meer in mijn rol en bij de workshops besefte ik ineens dat ik na vijftien jaar in de business best wel wat muzikale knowhow kon doorgeven. Dat streelde mijn ego”, aldus de coach.