-->

Nu al prachtige toekomst weggelegd voor kersverse 'Bake Off'-winnaar

Nu al prachtige toekomst weggelegd voor kersverse 'Bake Off'-winnaar
Donderdag 5 Januari 2023 - 10:30   I   Foto: Play4   I   door Redactie

Gisteren kon de trouwe ‘Bake Off Vlaanderen’-kijker de finale van het zesde seizoen van hun favoriete programma meepikken. Daarin streden drie topkandidaten voor de overwinning. Maar er kon er maar een de beste zijn

En dat was de 18-jarige Axl Bijnens uit uit het Limburgse Rekem, de jongste ‘Bake Off’-winnaar ooit. Zelf had Axl, die toch twee keer tot ‘beste bakker’ werd gekroond, nooit van de overwinning durven te dromen. “Gedurende het hele traject dacht ik dat ik niet goed genoeg was”, biecht hij op in Het Nieuwsblad. “Dat is heel erg om te zeggen, maar ik had daar wel moeite mee.”

Des te blijer de jonge bakker was toen hij als winnaar uit de bus kwam. “Ik was heel verrast toen ik won”, geeft Axl toe. Dat was duidelijk aan zijn “Ik heb echt gewonnen, what the f*ck? Dit had ik niet zien aankomen” tijdens de uitzending. “Door mijn overwinning ben ik wel zekerder geworden over mijn bakkunsten. Mijn ouders zeggen dat ik sindsdien veel professioneler bezig ben en ik durf nu ook meer in de keuken”, gaat Axl verder in de krant.

En de toekomst ziet er rooskleurig uit, tenminste als we jurylid en patissier Herman Van Dender mogen geloven. “Op zo'n jonge leeftijd zo'n niveau halen is indrukwekkend”, strooide hij met lof na Axels overwinning. “Ik hoop dat hij zijn toekomst gevonden heeft en dat ik hem nog zie op professionele wedstrijden.” Zelf droomt de jonge bakker van een rainforest-café, een koffiezaak met heel veel kamerplanten.

TAGS  I  Bake Off Vlaanderen