Vrijdag 10 Mei 2019 - 16:00   I   Bron: Daily mail  I   door Redactie

Man die drie internet-dates verkrachtte krijgt 15 jaar cel

De mensen in ons land zijn teleurgesteld na het nieuws van Julie. De dader was voorheen al veroordeeld voor verkrachting, maar liep nog steeds vrij rond, met de dood van Julie tot gevolg. Nadien verschenen er nog nieuwsberichten van verkrachters die enkel maar een voorwaardelijke celstraf krijgen, en dus gewoon in de maatschappij blijven.

Man die drie internet-dates verkrachtte krijgt 15 jaar cel

Maar dat is niet zo in Nieuw-Zeeland. Daar verkrachtte een 49-jarige man drie dates die hij via het internet had leren kennen. Van zodra de vrouwen zeiden dat ze geen contact meer wilden, drong hij hun huis binnen om hen te verkrachten. De feiten datteren tussen 2014 en 2016. Nadien had de man nog een vierde slachtoffer seksueel aangerand door haar ondergoed van haar lichaam te trekken op een toilet in een café. 

Glenn Hartland werd opgepakt, maar nadien weer vrijgelaten met een borgsom. Toen hij weer op vrije voeten was, maakte hij het leven van zijn slachtoffers zuur. Bij één van hen ging hij zelfs over tot zware stalking. Hij werd weer opgepakt, maar nadien ook weer vrijgelaten. 

Toen één van zijn slachtoffers zelfmoord pleegde, gaf hij de feiten toe. "Zodra jouw slachtoffers in je klauwen belandden, gijzelde je hen", aldus de rechter. "Je gebruikte hen om jouw zelfverheerlijkende en seksuele behoeften te dienen. Zodra ze zeiden dat ze niet meer met je om wilden gaan, ontplofte je of dreigde je jezelf wat aan te doen." De rechter noemde hem een man die door zichzelf geobserdeerd is en een vrouwenhater. 

Bij zijn veroordeling knipoogde hij nog naar een vriend van één van zijn slachtoffers. Zijn gezicht bleef uitdrukkingsloos als de straf van 15 jaar werd uitgesproken. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  verkrachting  I  n365