-->

Maggie De Block heeft goed nieuws voor wie wil stoppen met roken

Maggie De Block heeft goed nieuws voor wie wil stoppen met roken
Zaterdag 29 December 2018 - 11:05   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

Vanaf 1 februari wordt rookstopmedicatie beter terugbetaald. Rokers zullen dan minder betalen voor het starterspakket en kunnen meer dan twee terugbetaalde rookstoppogingen ondernemen. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

"Rookstopmedicatie kan mensen helpen om van hun verslaving af te geraken, maar de prijs schrikt sommigen af”, aldus minister De Block. “Door de terugbetaling te verbeteren, willen we die drempel zoveel mogelijk wegnemen. Voor wie zich heeft voorgenomen om in het nieuwe jaar te stoppen met roken, kan dit het beslissende duwtje in de rug zijn.”

De Block stelt dat een roker gemiddeld 5 tot 7 pogingen nodig heeft om te stoppen. In 2015 besliste ze al om twee behandelingen met rookstopmedicatie terug te betalen per persoon. Nu breidt ze dit uit naar drie behandelingen, die elke vijf jaar kunnen worden herhaald.

Vooraleer rokers toegang kregen tot de volledige behandeling, moeten ze eerst een behandeling van twee weken volgen om te testen of ze de medicatie kunnen verdragen. Voor dat starterspakket leggen ze nu 49,95 euro neer, volledig uit eigen zak. Vanaf 1 februari is dat nog 9,80 euro voor mensen met een voorkeursregeling, en 14,80 euro voor mensen zonder voorkeursregeling. (Belga)

TAGS  I  Maggie De Block